Fisketerrine med rodfrugter
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens, skræl og småskær alle grønsagerne.
Damp dem i gryde med vand under låg i 5 min.
Kom torsken i foodprocessor og kør den sej med salt. Tilsæt æggehvider, så majsstivelse, så æggeblommer og til sidst fløde og peber. Rør farsen forsigtigt med afdryppede grøntsager. Skær laksen i tynde skiver. Smør en aflang form på ca. 1½ liter og læg halvdelen af skiverne i som bund. Kom halvdelen af farsen over. Kom så resten af lakseskiverne på og resten af farsen øverst. Bages i vandbad i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 1 time tildækket. Formen sættes i køleskabet og afkøles til næste dag. Urtedressing: Rør creme fraichen med sennep. hak urterne fint. vend urter, salt og peber i. smag til med ekstra urter og salt. Serveres på salat med urtedressing og flutes. |
|
Opskriften er vist 64480 gange,
og udskrevet 1523 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Bjørn - 2013-06-22 20:30:31 Lavede til 24 personer, og så var bagetiden i underkanten. Bagte den i 1 time og 15 min. plus et kvarter uden folie til sidst ved 200 grader. Brugte forøvrigt selleri i stedet for pastinak. De blev perfekte. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne