Tyrkisk bønnesalat

Tyrkisk bønnesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Tyrkisk bønnesalat, billede 4 Tyrkisk bønnesalat, billede 1 Tyrkisk bønnesalat, billede 2 Tyrkisk bønnesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.tørrede hvide bønner
2 bdt.forårsløg
1 grøn peberfrugt skåret i tynde strimler
1 bdt.purløg
2 hårdkogte æg
12 sorte oliven
 
 Dressing:
1 citron saften heraf
1 tsk.dijonsennep
0.75 dl.olie
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Udblød bønnerne 7-8 timer i koldt vand.

Koges møre på 45-50 min. Afkøl bønnerne.

Snit forårsløgene og bland dem i en skål med grøn peber, klippet purløg og afdryppede bønner.

Pisk dressingen sammen og hæld den over. Pynt med æggeskiver og sorte oliven.





karakterer:
Opskriften er vist 48258 gange,
og udskrevet 655 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-23 21:13:09
For meget citron

  -   2012-08-27 16:39:59
250g tørrede bønner til en person - den tror jeg ikke på

  -   2011-04-05 14:57:51
I stedet for dijonsennep kan man komme noget SUMAK (en slags krydderi med en speciel smag og er lidt syrlig), det laves normalt med sumak. og kan købes i nogle udlandske butikker.

  -   2010-04-05 13:50:00
På billedet har vi brugt sortøjede bønner