Pandekagedej
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel, sukker, salt og citronskal. Pisk mælk i lidt af gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i. Tilsæt smeltet smør.
Pandekagedej har godt af at hvile en halv time før pandekagerne bages, så bliver resultatet bedst. På en god pande kommes lidt olie eller smør og der hældes dej på så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger. Pandekagen bages til den begynder at være lysebrun, den må ikke blive sort- så er varmen for høj. Vend den hurtig med en paletkniv- eller måske i luften hvis du tør! Læg pandekagerne ovenpå hinanden og dæk med stanniol så de ikke bliver kolde. De kan også lunes i ovnen inden de skal spises. |
|
Opskriften er vist 630383 gange,
og udskrevet 6864 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (657 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2019-06-21 19:07:11 Jeg kom meget mere mælk i, det var stadig en meget ti dej Michael - 2019-05-18 20:48:11 den her dej er jeg virkelig ked af. den hænger slet ikke sammen og den er alt for tyk,,,,,,,,,,,,det var jo ikke amerikanske pandekager jeg søgte Celina - 2018-05-24 14:26:13 Den smager god ☺️😎 Jette Rasmussen - 2018-03-25 11:16:29 Smager godt og nem at arbejde med, men meget små portioner. Beregn dobbelt. Til 4 piger på 10 år lavede jeg til 8 personer . Det passede. Eva H. - 2017-08-09 09:54:36 Rigtig gode pandekager ;) kom ca.2dl. mere mælk i ( i alt ca.5 dl.) Fik 14 dejlige " tynde" pandekager ud af portionen ;D Ramin Masood - 2017-04-27 15:03:50 Den er jo god Benita - 2016-10-29 07:15:23 Dejlig tyk dej jeg tilføjer også lidt vanilje det giver en herlig smag og duft Torben - 2016-07-18 18:46:38 Skulle lave til 6 børn og 2 voksne. Endte med at have lavet til 20 personer. God opskrift.......men lav dobbelt portion :-) Alma's far - 2016-02-27 08:44:31 Mega, mega gode pandekager :-) Freja - 2014-02-18 17:35:54 For mange æg... Smager af omelet Ditte - 2013-04-13 07:37:29 Gode pandekager, ingen problemer med dejen - undlod dog citron - behøvede ikke at fedte panden, det er en fordel :-) Men ja vi fik kun 9 pandekager ud af portionen, så næste gang fordobles opskriften. Mig - 2012-06-18 12:08:58 Super opskrift. Smager dejligt. sofie - 2012-03-26 20:05:30 WoW de er gode:-) mig - 2012-02-13 07:43:21 min mor har føds idag, og laver pandekager til når hun vågner. kirstine - 2011-11-25 13:56:12 I <3 pandekager anna - 2011-08-10 12:28:06 else det har du kraftedeme ret i!!! A** flotte - 2011-06-17 18:02:45 mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..... det smager dejligt har menlig bagt det over bål <3 emma :-D - 2011-02-18 12:31:45 Så gode! :-D Alex - 2011-02-09 21:43:13 Hvis den er tyk, så tilsæt mere mælk.. Til jer der ikke har regnet den ud endnu.. Det er da logik for burhøns.. hestelover - 2011-01-07 14:15:39 synes det er svært og lave det tger meget tid leder efter en hvor det tager 5 minutter og lave dejen Maria og Sofie - 2011-01-03 16:16:43 vi syntes den er super lækker (; dejen er så tyk, haha ! anonym - 2010-12-09 11:17:46 "min dej klumper" "har du en si så klumper den ikke" hehe, meget sjovt, hva med at prøv at rør æg og mel glat til at starte med så vil jeg væde med i ikk får klumper ;) Rasmus - 2010-11-19 14:37:48 simpelhen de bedstesteett pandekager jeg noglen sinde har smagt... en lille hemlighed kom lidt dejlig ben and jerrhy is på og mumssss. pandekage mormor - 2010-10-19 10:19:35 Hej else. du kan hælde din dej op i en si, så er der ikke nogle klumber i :-) Den smukke <3 - 2010-08-20 17:37:21 De er meget gode kenn47 - 2010-02-27 20:59:08 Må vi ikke slippe for det der reven. Det hedder revet på dansk. Har du hørt om hakken tomat. k nielsen - 2010-02-27 20:54:56 fri os nu for det der reven. det hedder revet - basta. Har du hørt om hakken tomat. Nej Lenette - 2010-02-23 13:02:04 Rigtig god pandekage opskrift ikke for kvalmende , men valgte at tage revet citron fra og havde heller ikke kardemomme. En af de bedste opskrifter længe:D Anne på 13... - 2009-11-11 20:51:22 jeg har puttet havregryn i istedet for citron og en dl mælk mere i og de smager rigtig godt men måske mere sukker og mindre salt. anonym - 2009-11-09 16:59:11 jeg synnes dejen er lidt at lave man skal bare hælde halvdelen af mælken i og bruge en ske så bag efter hælder du resten af mælken i og bruger et piske ris. jeg fik et godt resultat ud af det. jeg gir op skreften 1 Daniel og Pernille - 2009-10-11 14:48:40 BRUG EN ELPISKER!!1! Frederikke - 2009-04-08 11:30:19 Jeg fik ikke særlig mange pandekager og dejen virkede for tyk, blev nødt til at fortynde med mere mælk Bon & Luise. - 2008-07-27 13:05:11 Det gik lidt galt for os. Først glemte vi æggene osv. Den får 2, fordi det resultat vi fik ud af det, var ikke særlig godt. Nicole - 2008-04-23 23:22:13 Per der står også kun at det er til 4personer . :D malene... - 2008-01-28 15:09:23 jeg elsker panekager lige meget hvda. så jeg er ligeglad med hvad der er i........ for elsker panekager. Stine&lærke - 2007-11-20 14:00:52 Vi ELSKER pandekager :) Jørgen S - 2007-10-18 11:01:59 dejen klumper ikke, hvis man venter med æggene til dejen er lavet af mel og mælk Stefan - 2007-10-06 14:17:49 Min dej klumper ikke når jeg hælder alt mælken i med det samme fremfor "lidt af gangen" Mikael - 2007-09-08 10:24:23 Syntes ikke at dejen klumper hvis man bruger et træ piskeris, den får godt fat i bunden og rører den godt sammen. et 6 tal herfra anonym - 2007-08-16 15:09:45 de er gode :o) Christine - 2007-08-09 13:08:29 Og forresten lidt saft fra frugterne og lidt vanilie Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne