Rødtungesalat

Rødtungesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Fiskesalater

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 rødtungefileter (ca. 500 g)
30 g.smør
0.5 lime
 salt
 hvid peber
1 lille hovedsalat
 lidt radicchiosalat
 lidt frisèesalat eller feldsalat
125 g.haricots verts
1 avocado
4 kæmperejer (kinarejer)
 
 Dressing:
5-6 spsk.olivenolie
0.5 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.limesaft
 salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 200 grader. Skær rødtungefileterne igennem på langs. Smør et ovnfast fad og læg fiskestykkerne tæt side om side. Drys med salt og peber, og dryp limesaft over. Fordel resten af smørret over. Sæt fadet midt i ovnen, til fisken er blevet hvid og føles fast - det tager ca. 8-10 minutter. Lad fisken svale af i fadet. Kog haricots verts 3-4 minutter i letsaltet vand, de skal stadig have lidt bid. Lad dem dryppe af i en sigte. Del den en gang eller to. Skyl og slyng salaten. Arranger den på tallerkener. Del avocadoen på langs, pil den, fjern stenen og skær kødet i lange smalle både. Læg dem på salaten og dryp med lidt lime, så avocado kødet ikke mørkner. Fordel bønnerne. Skær fisken i 2-3 stykker på skrå og læg den øverst. Læg en reje på hver tallerken. Dressing : Pisk olie, eddike og limesaft sammen. Smag til med salt og peber og dryp dressingen over salaten. Den skal bare "skinne" - ikke svømme i dressing. Lad evt. Salaten trække lidt inden den serveres.

Tips:

Server salaten med flüte. Grønne eller hvide asparges kan erstatte haricots verts. Andre salattyper kan bruges, ligesom små spinatblade passer til denne ret.





karakterer:
Opskriften er vist 10150 gange,
og udskrevet 209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu