Marineret oksekødssalat
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Højtid: Skt. Hans Indsendt : |
|
|
Grillsteg bøffen 3 minutter på hver side eller indtil den er letstegt. Tag den af grillen, dæk den til og lad den hvile i 5 minutter. Skær bøffen ud i strimler på 5 mm med en skarp kniv. Opvarm vandet i en wok og kog oksekødet under låg i 2 minutter. Det må endelig ikke få for meget. Tag wokken af blusset og hæld kød og vand over i en skål. Tilsæt citronsaft, citrongræs, fiskesauce, løg, koriander og mynte til kødet og bland det godt.
Dæk det til og stil det i køleskabet. Lad kødet marinere i 2 timer. Rør agurk i.
Server oksekødssalaten på et underlag af strimlet kinakål, evt. pyntet med mynteblade.
Kokkens notater:
Tip: Man kan marinere kødet natten over og tilsætte agurk lige inden det serveres.
|
|
Opskriften er vist 19260 gange,
og udskrevet 209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Arne K - 2005-01-01 01:01:01 kan det næsten betale sig at starte grillen op for det? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne