Kartoffelpandekager 03
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Tag halvdelen af dem op. Kog resten videre til de er meget møre. Hæld vandet fra og mos dem.
Skær de kartofler du tog fra i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg, kartofler og hvidløg ved svag varme i smør. Rør rosmarin og oliven i. Smag til med salt og peber. Opløs gæren i vandet. Smelt smørret. Rør gærblandingen sammen med mælk, smør, citronsaft eller hvidvinseddike og æg. Rør kartoffelmosen i. Sigt melet i og rør til en grødagtig masse. Lad pandekagedejen hæve ca. tre timer ved stuetemperatur, til den bobler fint. Rør kartoffel-løgblandingen i. Smag til med salt, peber og reven muskatnød. Steg små tykke pandekager gyldne på begge sider i en blinispande eller i en teflon-belagt pande ved ikke for høj varme. Du kan stege i smør eller du kan stege uden smør. I første tilfælde bliver de sprøde, i andet tilfælde bliver de lidt seje og tørre i skorpen. |
|
Opskriften er vist 20438 gange,
og udskrevet 197 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Maria - 2005-01-01 01:01:01 Det er en rigtig lækker ret og en god ny aveksling til almindelige kartofler. Vi spiste dem sammen med kødsovs og det blev rigtig godt. Men den er meget krævende og tager lang tid! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne