Ølbraiseret svinebryst med marinerede rodfrugter

Ølbraiseret svinebryst med marinerede rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Ølbraiseret svinebryst med marinerede rodfrugter, billede 4 Ølbraiseret svinebryst med marinerede rodfrugter, billede 1 Ølbraiseret svinebryst med marinerede rodfrugter, billede 2 Ølbraiseret svinebryst med marinerede rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1800 g.svinebryst
10 peberkorn
10 enebær, hele
10 nelliker, hele
1 spsk.salt
 
 Ølmarinade:
4 dl.mørk øl
1 dl.Æblejuice
1 spsk.honning
 
 Sauce:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
 Marinerede rodfrugter:
400 g.knoldselleri
400 g.gulerødder
400 g.kartofler
200 g.porre
 
1 dl.øl
100 g.smør
1 spsk.honning
 Salt
 
Opskrift:
Svinebrystet ridses på begge sider af benene, så er de nemme er trække ud inden servering. Sværen skæres af og fedtet ridses i rudemønster.

Krydderierne knuses i en morter sammen med salt. Gnides godt ind i stegen. Læg stegen i en bradepande eller et ildfast fad. Læg et par kviste timian på. Sæt stegen i en 200 grader C. alm. Ovn i 30 minutter.

Ingredienserne til ølmarinaden røres sammen. Efter de 30 minutter hældes ølmarinaden over svinebrystet. Øs nu marinade over svinebrystet ca. hver 15 minutter indtil stegen er mør 1½-2 timer i alt. Svinebrystet tages ud af ovnen og trækker indpakket i stanniol 30 minutter.

Sauce:
Marinaden fra bradepanden jævnes med en smørbolle. Smages evt. til med lidt salt og peber.

Marinerede rodfrugter:
Rodfrugterne skrælles og skæres i store tern. De skal nu koges al dente. Start med kartofler og knoldselleri i 4-5 minutter Tilføj gulerødderne og i 4-5 minutter og til slut porerne kun lige med.

Marinaden til rodfrugterne kommes i en gryde og koges halvt ind. Tilsæt rodfrugterne og glaser ca. 5 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 3004 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu