Rissoller med rejer
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Indsendt : Red : |
|
|
Mørdej :
Hak mel og smør sammen i en skål og smuldr det grynet med fingrene. Saml dejen med vand og lad den hvile køligt ca. 1 time. Fyld: Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt hvidvinen lidt ad gangen under omrøring. Krydr med ingefær og cayennepeber og lad stuvningen koge svagt ca. 5 minutter – den skal være tyk. Hak rejerne groft og kom den i stuvningen. Lad den køle af. Sæt ovnen på 225 grader. Rissoller : Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm.) på et meldrysset bord, og udstik runde kager med ca. 8 – 9 cm. i diameter. Læg en lille skefuld fyld midt på hver dejplade. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk dejen om fyldet, så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg rissollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Server dem varme eller lune. Server rissollerne med årstidens salat til. Tips: Andre former for skaldyr kan indgå i fyldet, fx hummerhaler, krebs eller kammuslinger. I stedet for mørdej kan anvendes en frossen butterdej. |
|
Opskriften er vist 10938 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne