Mørbradgryde i stegeso
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Mørbradgryde i stegeso - saftigt og smagfuldt kødStår lørdagsretten på mørbradgryde, kan du med fordel anvende en stegeso til at gøre kødet ekstra saftigt og smagfuldt. Når en mørbradgryde i stegeso langtidssteges, bliver kødet særdeles mørt, da det varmes langsomt op, mens det ligger i sin egen væde og gennemfugtes. Samtidig sikrer du, at alle vigtige vitaminer og mineraler bliver i gryden, da stegesoen holder på fugten og væden. Man kan på sin vis sammenligne stegesoen med en stegepose - formålet er lidt det samme, men stegesoen er langt mere bæredygtig, da den holder i årevis, såfremt man passer på den.Hvad er en stegeso?En stegeso, også kaldet en römertopf, er et ovnfast fad med låg, som enten er lavet af ler eller glas. Den klassiske stegeso er lavet af ler og kan rumme omkring fire liter. Inden den tages i brug er det vigtigt at mætte den i koldt vand, da den ikke må smøres ind i fedtstof, som man gør ved andre fade. Samtidig er det fugtige lertøj med til at give ekstra saft til kødet og sørge for, at maden ikke brænder sig fast i fadet. Ovnen skal desuden være kold inden stegesoen puttes ind - herefter tændes ovnen på den ønskede temperatur, mens retten passer sig selv.Du finder min opskrift på klassisk mørbradgryde her. |
Opskriften er vist 197849 gange,
og udskrevet 5163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth Larsen - 2016-11-06 17:32:34 Superlækkert! Lavede denne igår og var bare super godt! Marianne i Nice - 2016-10-19 19:42:44 Kunne ikke finde paa at stege et fint og sikkert det bedste koed fra svinet i mere end 5 min. pr side. Derfor finder franskmaendene svinekoed haardt, de steger det simpelthen for laenge. Det SKAL vaere rosa indeni!!!! ELLER langtidssteges, hvilket jeg ikke ville goere med moerbrad. Bare min mening. Thomas - 2014-12-09 16:39:09 Bruger i andre Dijon eller sød fransk sennep? Jesper - 2013-11-27 08:07:21 Lige en lille bemærkning så er det alt så ikke 20 skalotteløg der skal i men 20 perleløg. Velbekomme. bornholm okt - 2011 - 2011-10-11 19:04:25 vend kød i mel inden stegning gir en fyldig sovs, og måske brug hakkede tomater i stedet Ditte - 2010-10-29 21:20:15 Hmm.. den ser god ud, den opskrift.. vil dog foretrække at bruge SKAlotteløg, frem for chalotteløg ;) Trine - 2010-10-21 14:47:39 Kan også laves med kylling som bare lige vendes på panden inden det kommer i stegesoen Per - 2007-06-01 12:01:52 Der virker ikke som meget væde når fadet sættes i ovnen, men der blev faktisk aligevel så meget væde at man måske skal overveje at blande en spsk. mel i fløden. kokken .... - 2007-02-09 10:40:28 Den er RIGTIG god, men trist at der skal gøres så meget ved tingene inden det ryger i stegesoen. Meningen med en römertopf er jo at det skal være NEMT Bruno Embo - 2005-01-01 01:01:01 Man kan også lave denne i fad i ovn, eller i en stor pande. Vi plejer at vende kødet i krøderiblandingen med mel. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne