Engelsk mørbrad (Stegeso)

Engelsk mørbrad (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :
Engelsk mørbrad (Stegeso), billede 4 Engelsk mørbrad (Stegeso), billede 1 Engelsk mørbrad (Stegeso), billede 2 Engelsk mørbrad (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Karryris:
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning, grøntsag 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
2 tsk. Karry
   
Opskrift:
Gnid den istandgjorte mørbrad med salt.

Riv løgene groft. Skær tomaterne småt ud og æblerne i tynde snitter. Bland løg, tomater og æbler i stegesoen og læg mørbraden oven på.

Steg den i ca. 45 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Karryris:
Kog vand og bouillonterning.
Kom ris og karry i og lad risene simre under låg i 18-20 min.

Lad risene stå endnu 10-20 min under tætsluttende låg.
Risene løsnes med en gaffel og er serveringsklare.

Serveres med løse ris kogt med karry.





karakterer:
Opskriften er vist 268801 gange,
og udskrevet 5857 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (382 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8526 (2030 kcal)
KJ pr. Pers. 2131 (507 kcal)
Vægt ialt 2576 gram
Vægt pr. Pers. 644 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 331 KJ (78 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-13 20:12:27
Mangler peber i sådan grad. Ris skal have salt i. Karry kan man let springe over. Man skal prøve sig frem.

  -   2010-05-06 15:11:01
Skøn, let og lækker ret. Bestemt ikke sidste gang, at den kommer på bordet.

  -   2009-07-06 01:41:04
Havde ikke alle ingredienserne, så jeg tilberedte retten med løg og en masse peberfrugt. Alle tiders.

  -   2009-01-03 10:21:06
Er de 45 min i alt, eller fra ovnen er 225 gr.???

  -   2009-01-03 10:05:09
kødet blev lidt for tørt,- men det smagte dejligt

  -   2008-09-13 09:39:52
er god men bliver meget bedre vis man bruner mørbraden på panden først så for den en flottere farve og mere smag

  -   2008-04-08 18:58:41
Smager helt fantastisk med kartoffelmos og uden karry. Helt sikkert noget vi skal have igen snart her i familien.

  -   2007-11-20 12:40:04
Ikke noget for mig!!

  -   2007-10-19 10:24:10
Rigtig lækker ret :) .. Mørbraden bliver rigtig lækker :)

  -   2007-10-19 10:23:17
Mona: Vil jeg tro du kan, bare husk at brug alminelig ovn :) (Ikke varmluft)...

  -   2007-10-16 23:48:09
Kan man ikke bruge et ildfast fast og komme staniol over som låg??? Jeg har nemlig ikke en stegeso.

  -   2006-12-12 13:51:30
Den smagte rigtig godt. Fadet blev hurtigt tømt. Kan varmt anbefales.

  -   2005-01-01 01:01:01
fantastisk ret!! Et kæmpe hit her i familien

  -   2005-01-01 01:01:01
Man skal passe lidt på med karryen.

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager godt