Mandelbunde med abrikosmos
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : |
|
|
Mandlerne hakkes fint, det er ikke nødvendigt at fjerne skallen.
Æggehviderne piskes stive.
Flormelis, mandler og kartoffelmel blandes forsigtigt deri.
To kageforme beklædes med bagepapir og dejen fordeles i formene.
Bages lysebrune i ovnen ved 200 grader 15 - 20 minutter.
Lad bundene afkøle på bagerist uden formene, inden bagepapiret forsigtigt trækkes af.
Abrikoserne udblødes 1 time i vand, inden de skæres i mindre stykker.
Appelsinen skoldes og skalden rives fint på et rivejern.
Ingefær skrælles og rives også fint.
Gulerødderne renses og rives meget fint.
Abrikoserne kommes i en gryde med saften af citron, appelsin, revet gulerod, sukker og ingefær.
Der hældes så meget vand på at det netop dækker og det hele koger til abrikoserne er møre og alt vandet er opsuget.
Det afkølede mos lægges mellem mandelbundene.
Denne abrikosmos kan også bruges til at smøre på brød eller som frugtmos på morgengrøden.
|
|
Opskriften er vist 19778 gange,
og udskrevet 372 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer le47moller - 2009-03-07 12:56:49 Gudskelov for jeres opskrift! Det har været svært at finde opskrift på "rigtige" mandelbunde med æggehvider. Og så er den ovenikøbet lige til at gå til for glutenallergikere, da der er brugt kartoffelmel. Glæder mig til at prøve opskriften. Tror den har reddet min aften, da jeg skal have besøg og servere kage. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne