Gratineret julesalat
Hovedingrediens : Salat - JuleSalat Indsendt : Red : |
|
|
Blanchér julesalaten i vand med lidt salt. Del den i to. Skær stokken ud. Vikl en skive skinke om hver halve hoved julesalat og placer så hovederne i et smurt ildfast fad. Smelt smørret i en gryde. Drys melet i og bag den igennem et par minutter. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog så denne opbagte sauce godt igennem til den er jævn og har konsistens som yoghurt. Smag til med salt, peber og muskatnød. Tag saucen af varmen, rør osten i og fordel så saucen over salathovederne. Kom evt. Parmesan/grana eller rasp på toppen.
Gratiner ca. 20 minutter ved 220°. Giv evt. lidt grill.
|
|
Opskriften er vist 18964 gange,
og udskrevet 262 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne I Nice - 2014-07-09 19:07:18 Vi laver den også tit her i Frankrig - dejlig selvstændig ret når man ikke har lyst til det helt store. Koger gerne salaten aftenen før, så de rigtigt kan dryppe af så er gratinen ikke for flydende. klododad - 2010-11-29 16:31:19 En rigtig dejlig og nem gratin. Min kone lavede den ofte efter en lidt anderledes opskrift. Den hed noget i retning af Arlette's julesalat gratin, og stammer fra en krimi af Nicolas Freeling. Bogen hed Love in Amsterdam med detektiven Van der Valk's kone Arlette, som gav navn til retten. kokken - 2008-03-30 18:02:23 Dette er vist en belgisk (vallonsk) klassiker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne