Blækspruttesalat
Hovedingrediens : Bløddyr - Blæksprutte Indsendt : |
|
|
Flæk blæksprutterne på langs. Rens dem og skyl dem grundigt i koldt vand. Del de halve blæksprutter i kvarte.
Rids blæksprutte stykkerne på kryds og tværs med en skarp kniv. (Som var det en culottesteg !)
Skær blæksprutterne i stykker på ca. 3 x 5 cm. Hak rødløget groft. Skær citrongræs stilkene i tynde skiver.
Hak korianderblade og chili groft. Pres saften ud af limefrugten eller citronen.
Kog ca. 3 dl. vand og hæld det over blækspruttestykkerne. Disse vil nu krølle sig sammen. Hæld vandet fra efter ca. ½ minut.
Tilsæt salt, rødløg, lime- eller citronsaft, chili og korianderblade. Bland det hele godt sammen. Servér retten på en bund af salatblade.
|
|
Opskriften er vist 21901 gange,
og udskrevet 295 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer toveb - 2007-07-30 19:10:18 Smager rigtig godt, Blæksprutten er ikke spor sej. Pas på med ikke at give blæksprutten for meget i det kogende vand. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne