Skipperlabskovs (Stegeso)
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i terninger og løgene i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Læg lagvis kød, løg og kartofler i stegesoen. Drys salt på og hæld bouillonen over. Læg laurbærbladet øverst og kom peberkornene ved. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 time eller til kødet er mørt og kartoflerne udkogte. Fjern laurbærbladet og smag til salt og peber. Serveres med hakket persille drysset over retten og groft brød. |
|
Opskriften er vist 90948 gange,
og udskrevet 2280 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe Thomsen - 2018-02-09 08:54:34 jeg kommer gerne lidt kartoffelmospulver i tilsidst, så retten bliver jævnet Anita - 2017-06-27 19:44:38 2017 god opskrift - gav det dog længere tid HoP - 2017-01-06 16:09:29 Nu findes der 3 typer stegeso. Glaseret keramik, uglaseret (Rømertopf) og støbejern. Det er kun den uglaserede, der skal i vandbad, og skal altid sættes i en kold ovn. Mig - 2016-01-06 21:25:27 Synes kartoflerne er for udkogte Muddi - 2012-12-14 14:19:39 En stegeso stilles altid i en kold ovn der gradvist sættes op i temperatur. Stegesoen skal altid stå i vandbad min. 20 min før. majbrit - 2011-03-24 17:38:32 nu har jeg lavet skipperlabskovs 2 gange, og den er bare nem at lave, og er bare god, kan ikke undvære min stegeso, laver næsten alt i den, mon ikke osse den kan bruge som varmeduk til fødderne :-)) pia oesten - 2010-03-11 05:45:49 Man bruger smoerret til at laegge oven i ens portion og saa drysser man persille eller purloeg over. Lotte - 2010-02-24 15:12:40 Smørret bruges som smørklat oven på retten sammen med den hakkede persille/purløg H-J - 2010-01-26 23:47:59 Mon ikke der er til brødet mille - 2008-02-19 11:27:51 hvad skal man bruge smøret til? mille - 2008-02-19 11:18:51 Kan man koge kartofler og kød for, så det ikke skal stå så længe?? Hanne - 2008-02-11 16:49:52 Til Per. Det du har tilberedt, ligner overhovedet ikke skipperlabskovs. Kartoflerne skal være store og dkæres i store tern, ikke i skiver. Skipperlabskovs ser ret appetitlig ud. Per - 2008-02-10 09:21:01 Skipperlabskovs skal være nærmest grødagtig og hvis der ikke er brugt melede kartofler kan det godt virke som for meget bouillon, men den skal så bare have lov til at koge i længere tid, eller man kan mose nogle af kartoflerne så retten bliver jævnet. Per - 2008-02-05 17:33:41 Kartofler kan godt blive lidt underlige af at blive frøsset, så jeg vil sige at den ikke er fryseegnet. heidi - 2008-01-18 12:22:28 er retten fryseegnet ? anonym - 2007-01-15 16:39:53 Der skal mange flere peberkorn i. Jette Rosenkilde - 2005-01-01 01:01:01 6 dl er formeget prøv med 5 istedet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne