Æblemoskage

Æblemoskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.rosiner
250 g.hvedemel
2 tsk.natron
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
0.25 tsk.nelliker
0.5 tsk.kanel
125 g.smør
175 g.lys farin
1 æg
0.5 tsk.Vaniljeessens
350 g.usødet æblemos
125 g.hakkede valnødder eller pekannødder
 
 Glasur:
250 g.flødeost
40 g.Brun farin
0.25 tsk.reven appelsinskal
0.25 tsk.Vaniljeessens
2 tsk.fløde eller mælk
 
Opskrift:
Læg rosinerne i blød i varmt vand i 15 minutter, og hæld vandet fra. Sigt mel, natron og krydderier sammen og sæt til side. Rør smør og farin godt. Tilsæt æg og vanilleessens. Hæld æblemos og hakkede nødder i. Tilsæt de tørre ingredienser af flere omgange, hvor der dejen vendes godt imellem hver. Hæld i en velsmurt bradepande (23 x 23 cm, eller 19 x 28 cm). Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50 minutter eller til, der ikke hænger dej ved en strikkepind stukket ind i kagen. Lad kagen afkøle. Rør alle ingredienserne til glasuren sammen og fordel den over den afkølede kage. Dekorer evt. med hakkede nødder. Skær i kvadrater og server.





karakterer:
Opskriften er vist 21944 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-01 21:08:30
Det var noget af en skuffelse. Kagen smager da meget godt, men det er der jo så mange kager, der gør. Jeg havde forventet en kage, der smagte af æbler, men man kan slet ikke smage æblemosen - og hvorfor så putte æblemos i? Der ligger jo et vist arbejde i at lave æblemos, så et formål skal det da have, synes jeg.