Sukkerbrødskage med ananas
Hovedingrediens : Frugt - Ananas Indsendt : Red : |
|
|
Start med at befri ananasen for skallen og den hårde kerne i midten, og skær frugtkødet i små stykker.
Bund: Rør smørret godt med sukker og reven citronskal. Bland hvedemel, maizena og bagepulver sammen. Rør 3 æg i smørret, vend melblandingen i lidt efter lidt. Smør en lille bradepande med smør, glat dejen ud i bradepanden og fordel ananasstykkerne ovenpå. Stil bradepanden på midterste rille i en 200° varm ovn og bag bunden i ca. 25 minutter.
Top: Del æggene, pisk æggehviderne stive. Rør æggeblommerne med sukker og vanillesukker, vend derefter mel og maizena i. Vend de stiftpiskede æggehvider i. Smør dejen ovenpå ananasbunden, og bag kagen endnu 15 minutter. Server den lun, evt. drysset med sigtet flormelis. Kagen er også velegnet til nedfrysning. Husk at den skal være helt kold, inden den pakkes i frostpose.
Tips: Hvis der ikke lige er frisk ananas at få i det lokale minimarked, kan en dåse ananasringe eller -stykker (gerne usødede) sikkert også bruges. Ananasen kan også erstattes med friske bær, rabarber, æbler eller pærer. |
|
Opskriften er vist 8830 gange,
og udskrevet 163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne