Ølkage i bradepande

Ølkage i bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ølkage i bradepande, billede 4 Ølkage i bradepande, billede 1 Ølkage i bradepande, billede 2 Ølkage i bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
3.3 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
400 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Pensl en lille bradepande ca. 23x33 cm. med smør og drys den indvendigt med fintsigtet rasp.

Bland melet med natron og krydderier. Rør halvdelen af øllet i, og pisk det til en klumtfri jævning (nemmest med el-håndpisker). Tilsæt resten af øller, og rør til sidst farinen i.

Hæld dejen i den smurte bradepande og bag den midt i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn, til kagen er gennembagt, 50-60 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i bradepanden. Løsn den langs kanten og vend den ud på en bagerist til afkøling.

Ved servering skæres kagen i skiver, og smøres evt. med smør.

Tips:

Kagen kan fryses - hvis det da er nødvendigt, for den kan holde sig frisk længe i en tætsluttende dåse eller kraftig plasticpose. Hvis man ønsker dobbelt portion af krydderkagen, passer dem som regel til den store bradepande til ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 104509 gange,
og udskrevet 1791 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13049 (3107 kcal)
KJ pr. Pers. 1087 (258 kcal)
Vægt ialt 1153 gram
Vægt pr. Pers. 96 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1131 KJ (269 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 61.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu