Hindbærkage (clafoutis)

Hindbærkage (clafoutis), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hindbærkage (clafoutis), billede 4 Hindbærkage (clafoutis), billede 1 Hindbærkage (clafoutis), billede 2 Hindbærkage (clafoutis), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
250 g.Ren rå marcipan
125 g.sukker
2 æg
100 g.hvedemel
 
 Creme:
3 æggeblommer
100 g.sukker
2.5 dl.mælk
1 dl.piskefløde
25 g.maizena
 
 Fyld:
150 g.friske eller frosne hindbær
 
Opskrift:
Rør marcipan og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen og rør melet i. Fyld dejen i en bradepande, ca 35x22 cm, og forbag den på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 12 min.

Æggeblommer og sukker røres sammen med majsstivelsen. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Hæld den kogende mælk i æggemassen og hæld cremen tilbage i gryden. Rør til den koger og lad den koge igennem i 2-3 min.

Bred cremen ud over den forbagte bund og fordel hindbærrene over. Bag kagen yderligere 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn, til cremen er let gylden.

Skær kagen i passende stykker og server den med iskoldt flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 60630 gange,
og udskrevet 1285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-09 13:49:57
kan man bage den dagen før?

  -   2013-04-17 19:43:26
Skal den helst spises lun?

  -   2013-04-05 23:36:19
Man kan med fordel blande hindbær og jordbær, så den ikke bliver for sød, men heller ikke for syrlig.