Nøddesteg i mørdej

Nøddesteg i mørdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 løg
500 g.selleri
150 g.hakkede hasselnødder
0.5 dl.tamari
1 tsk.rosmarin
 olivenolie
 havsalt
 
 Mørdej:
250 g.hvedemel
150 g.smør
0.5 dl.mælk
 lidt havsalt
 
Opskrift:
Sellerien renses og skæres i skiver, som dampes let møre. Imens rengøres løget, skæres i tern og svitses glasklare i lidt olivenolie. Den færdigdampede selleri rives groft, blandes med løg, nødder, tamari og rosmarin. Den færdige nøddefars smages evt. til med havsalt. Farsen kan bages i en smurt form ved 200 grader i 30-40 min. Eller den kan indbages i

Mørdej:
Smørret smuldres i melet sammen med havsalt. Til sidst æltes det hele hurtigt sammen med mælken. Dejen stilles evt. koldt, inden den rulles ud.

Læg farsen på den udrullede dej, pak dejen om farsen og form den pænt, læg sammenfolningen nederst, og bag ca. 40 min. ved 200 gr.





karakterer:
Opskriften er vist 12607 gange,
og udskrevet 403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-14 18:56:02
Rigtig god steg, mørdejen er nem og arbejde med. Næste gang jeg laver den vil jeg dog brune stegen inden jeg lægger den i mørdejen, så tror jeg stegen bliver mere gennembagt. Flot indbagt steg og med rigtig god smag.