Fyldte auberginer (vegatar)

Fyldte auberginer (vegatar), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 store eller 4 mindre auberginer
2 dl.brune ris
2 laurbærblade
2 løg i tern
2 spsk.olivenolie
150 g.grønsager i små tern - fx selleri peberfrugt eller svampe
3 fedhakket hvidløg
1 grøn chili i tern
10 bladeSalvie, frisk i strimler
2 ikke for store tomater delt i halve
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200°.

Prik auberginerne med en kødnål og læg dem i et ildfast fad. Bag dem ca. 1/2 time.

Skær rodenden af auberginerne og udhul dem forsigtigt med en ske. Er de for hårde, skal de bages lidt længere. Hak fyldet fint. Lad auberginerne køle af.

Rist risene i en tør gryde til de har taget farve og dufter let brændt, 6-8 min. Hæld 4 dl vand, 1 tsk. salt og laurbærbladene ved og kog risene for svag varme til vandet er fordampet og risene er møre ca. 30 min. Tag laurbærbladene op.

Sauter løgene i olivenolie til de er klare, vend grønsager, hvidløg, chili og salvieblade i og sauter yderligere 3-4 min.

Bland med risene og aubergineindmaden og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle lidt af og fordel det så i auberginerne. Luk enden med en halv tomat. Læg auberginerne i et smurt fad og bag dem ca. 20 min. ved 200°.

Server med en grøn salat og et godt brød.





karakterer:
Opskriften er vist 36401 gange,
og udskrevet 857 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-04 11:39:10
Kan retten fryses

  -   2010-04-10 16:46:13
ville det mon virke godt med en pebberfrugt istedet for Auberginen?

  -   2007-03-17 10:24:17
Der står jo fyldet skal i auberginerne og bages i ovnen

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal grønsagerne proppes med ind i auberginerne? eller skal de spidses ved siden af?