Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk kalkunbrystet halvt igennem på langs og bred det ud, så der dannes en stor firkant.
Drys kødet med groftrevet feta, hakket oregano, hakkede soltørrede tomater, pinjekerner, salt og peber.
Rul kødet sammen og snør det med bomuldssnor.
Krydr kalkunrullen med salt og peber, læg den i et smurt fad og hæld olivenolie samt citronsaft over.
Lad kødet trække mindst 15 minutter.
Grilles indirekte i en kuglegrill ca 45 minutter, dryp jævnligt med marinade. Lad det hvile 10 minutter inden det skæres i skiver. Vask kartoffelerne grundigt, tør dem i et viskestykke og vend med olivenolie, salt, oregano og knust hvidløg. Læg dem i en foliebakke og læg et stykke alufolie over, bakken sættes i bunden af kuglegrillen, mellem bakkerne med grillkul, drypbakke kan sættes ovenpå, sættes ned lige inden kalkunbrystet, og grilles samme tid eller længere. Skær tomaterne i mindre stykker og bland dem i en skål med løg i smalle både, oregano, salt, peber, rødvinseddike og olivenolie. Server salaten til kalkunbrystet sammen med de grillede kartofler. |
|
Opskriften er vist 145727 gange,
og udskrevet 7894 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Anita - 2010-03-25 18:11:18 23/3-2010 ekstra god opskrift, lavede rodfrugter med estragon til. Morten Andersen - 2009-07-23 08:35:13 Superlækker opskrift.Nu er jeg ikke den store mester kok, men denne opskrift er super nem og lækker. Jeg syntes tit at kalkun kan blive lidt tørt og kedeligt, men det er slet ikke tilfældet med denne opskrift! kath - 2009-07-07 09:02:09 Kath 2009-07-07 Denne ret kan anbefales, er virkelig lækker Bodil - 2009-05-10 13:02:05 Superlækker opskrift. Jeg brugte dog kyllingefileter (kalkunbryst var udsolgt) i stedet og rullede en baconstrimmel om hver. Kyllingefileterne blev lagt tæt i et ovnfast fad og tilberedt i ovnen. Per - 2008-08-13 07:11:44 Ja du kan fint lave den i ovnen, 200-220 grader C og samme tid, 45-60 minutter. Marianne - 2008-08-12 09:42:08 Kunne man måske lave denne meget lækre opskrift i en alm. ovn, og hvis ja,- hvor lang tid skal den så have og ved hvilke temperatur? anonym - 2008-07-11 10:11:22 jeg glæder mig til at prøve denne opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne