Oksefilet i paprikasauce (Stegeso)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds fileten af og gnid den godt ind med salt og paprika.
Læg kødet i den gennemfugtede stegesoen.
Pil løget og læg det ved siden af kødet.
Hæld hvidvin og halvdelen af fløden ved.
Steg fileten under låg ved 250 grader C. alm. ovn i 45 minutter til 1 time.
Tilsæt resten af fløden og jævn evt. saucen, smag til med citronsaft.
Anbring evt. et stegetermometer midt i filetten, så temperaturen inde i kødet kan aflæses. Hvis filetten ønskes gennemstegt skal termometret vise 68 grader 62 grader for middel, og skal filetten være rød må den kun blive 60 grader. Serveres med pommes frites og grøn salat. |
|
Opskriften er vist 111887 gange,
og udskrevet 2870 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Keld - 2012-01-07 20:50:08 Så' nemt at lave, og som Michael siger så bliver det bare mørt, jeg gav det 45 min. og lod det hvile imens sovsen blev lavet færdig, det blev nøjagtig som på billederne, i min verden en anderledes måde at tilberede oksefilet - men resultatet er fantastisk ! Grethe K - 2005-01-01 01:01:01 En herlig måde at tilberede oksefilet på, alle mine gæster var meget begejstrede. Michael Christiansen - 2005-01-01 01:01:01 Det må siges om denne ret at begrebet " At kunne tygge kødet med øjenbrunene" kommer til sin ret. Aldrig har jeg fået oksekød der har været så mørt efter tilberedning, så absolut en opskrift af de bedre - kan kun anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne