Daglejerbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren med sukker og 1 dl håndvarmt vand.
Lad det stå, til det skummer.
Sigt mel og salt ned i en stor skål. Lav et krater i midten. Hæld gæren i og derefter resten af vandet og olien. Rør det sammen. Ælt dejen på et melet bord, til den er glat og elastisk. Læg den i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm. Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 2 timer. Slå dejen ned og ælt den igennem. Del dejen i to portioner, hver portion deles i 2 stykker, det ene dobbelt så stort som det andet. Ælt dem og form dem til runde brød. Læg de små brød oven på de store. Sæt brødene på bagepapir og stik skaftet af en grydeske midt ned gennem de to lag, så de hænger sammen. Dæk brødene med smurt film, lad dem hæve i 30 minutter, og bag dem i en varm ovn ved 220 grader i 40 minutter. Lad dem køle på bageristen. |
|
Opskriften er vist 17163 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne