Glasurboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Varm mælken op, til den er håndvarm.
Rør gæren med 1 tsk. sukker og 1 dl. af mælken.
Lad det stå til det skummer.
Blødgør smørret i resten af mælken i kasserollen.
Pisk æggene sammen.
Sigt melet og bland kanel og lidt reven muskatnød, samt salt og resten af sukkeret i.
Tilsæt gær, æg samt mælk og smør.
Rør dejen og ælt den derefter på et melstrøet bord med rosinerne.
Læg dejen i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm.
Lad den hæve i en time.
Slå dejen ned, ælt den og lad den stå i 30 minutter.
Del den i 18 stykker, der trilles til boller.
Skær et kors i dem og lad dem hæve lunt i 15 minutter.
Rør flormelis med 4 spsk mælk.
Smør bollerne med glasur og bag dem i en varm ovn ved 220 grader i 15 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.
|
|
Opskriften er vist 13044 gange,
og udskrevet 170 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-10-16 10:17:31 Slå æggene ud i et dl mål, så kan du se hvor mange der går til 3 dl. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hvor mange æg går der på 3 dl?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne