Berlinerbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Lad butterdejen tø op.
Rør gæren ud i håndvarmt vand.
Lad det stå, til det skummer.
Hæld mel og salt op i en skål.
Mos flødeosten i en mindre skål og pisk et æg samt olien i.
Hæld det over melet sammen med gæren.
Ælt dejen til den er blank.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt ren skål med smurt husholdningsfolie over i en times tid.
Slå dejen ned og ælt den igennem. Læg butterdejspladerne tæt og pak dem over hvedebrødsdejen. Ælt det grundigt sammen. Rul dejen ud 3-4 gange og pak den sammen. Form et aflangt brød, der lægges på bagepapir og hæver en halv time (dækket med film). Klip dybe indsnit i dejen med en saks og lad brødet hæve endnu 30 minutter. Smør det med pisket æg. Bages i en varm ovn ved 220 grader i 25 minutter. Skru ned til 200 grader og lad brødet bage 25 minutter til. Lad det køle af på bageristen. Variation: Rosinbrød bages efter opskriften, men ælt 50 g. rosiner i sammen med butterdejen. Smør brødet med æg efter 25 minutter bagning. Drys med perlemelis og bag 25 minutter til. |
|
Opskriften er vist 13072 gange,
og udskrevet 150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne