Løgboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i 1 tsk sukker og 2 dl. håndvarmt vand.
Lad det stå til det skummer.
Hæld mel, salt, resten af sukkeret samt løg i en skål.
Gnid smørret i
Pisk æggene og hæld det over sammen med gæren.
Ælt dejen og hæld den ud på et melet bord.
Den skal være glat og elastisk.
Lad den hæve tildækket med smurt husholdningsfilm i 20 minutter.
Slå dejen ned og del den i 4 dele, der igen formes til 16-18 boller. Smør en bradepande eller 2 firkantede bageforme, grundigt med olie og læg dem side om side i panden. Dæk den til og stil bollerne i køleskabet fra 2-24 timer. Tag bollerne ud og lad dem stå ved køkkentemperatur i 10 minutter. Pensl evt. med smeltet smør. Bag dem i en varm ovn ved 200 grader i 30 minutter. Vend dem ud af formen og lad dem køle på bageristen. Disse boller smager bedst med smør samt pølse eller ost. |
|
Opskriften er vist 13576 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anne - 2007-11-04 14:44:37 de smager helt vildt godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne