Tordenbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Hæld havregrynene i en skål med mælken over.
Lad det stå i 30 minutter.
Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand.
Bland havregryn, hvedemel, salt og olie i en skål.
Tilsæt gæren og rør det sammen til en blød dej, der æltes på et melstrøet bord, til den er elastisk.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt skål dækket med smurt husholdningsfilm.
Slå dejen ned og ælt den igennem.
Del den i to stykker, der formes til to brød.
Læg dem i to velsmurte 500g forme.
Dæk dem til med film og lad dem hæve, til dejen når kanten af formen.
Smør med mælk og drys med havregryn.
Lad brødene bage i en varm ovn ved 220 grader i 30 minutter.
Skru ned for varmen til 160 grader og lad dem bage endnu 30 minutter.
Vend dem ud af formen.
|
|
Opskriften er vist 6684 gange,
og udskrevet 139 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne