Gartnerens brød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Skyl potterne og tør dem grundigt.
Smør dem indvendigt med olie og lad dem bage i ovnen ved 200 grader i ½ time.
Rør gæren med 1 tsk. sukker og 1 dl. håndvarmt vand.
Lad det stå, til det skummer.
Hæld mel, salt og resten af sukkeret i en stor skål.
Gnid smørret i.
Hæld gæren og resten af vandet i og ælt dejen, der skal slippe skålen.
Ælt dejen grundigt på et melet bord og fordel den i de to smurte potter.
Dæk med smurt husholdningsfilm og lad brødene hæve til dobbelt størrelse.
Smør toppen med mælk og drys med hvedeklid eller –kærner.
Bag brødene ved 220 grader i 40 minutter.
Vend dem ud af potterne og lad dem køle på bageristen.
|
|
Opskriften er vist 7996 gange,
og udskrevet 135 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2007-03-12 14:45:20 skal der absolut bruges lerpotter? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne