Porretærte (Brunch)

Porretærte (Brunch), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Porretærte (Brunch), billede 4 Porretærte (Brunch), billede 1 Porretærte (Brunch), billede 2 Porretærte (Brunch), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
175 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
40 g.smør
1-2 spsk.vand
 
 Fyld:
500 g.porrer
 
 Sauce:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
3 dl.mælk
0.5 tsk.sennep
 salt
 peber
 
 Top:
100 g.hvidløgspølse i store skiver
50 g.reven danbo ost.
 
Opskrift:
Sigt mel og salt ned i en skål. Gnid smørret i, til blandingen er grynet. Ælt det med lige akkurat så meget vand, at dejen hænger sammen. Dæk den til og stil den koldt i 30 minutter.

Rul den ud til en cirkel lidt større end en 20 cm. form. Prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir over og fyld op med ris eller tørrede bønner. Bag den i en varm ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 10 minutter.

Til fyldet koges de skyllede skivede porrer i letsaltet vand i 7 minutter. Lad dem dryppe af og læg dem så i den forbagte tærte.

Lav en opbagt sauce af smør, mel og mælk. Lad den koge i 3 minutter. Smag til med sennep, salt og peber. Lad den køle lidt og hæld den over porrerne.

Læg pølseskiverne taglagt ovenpå og drys med osten.

Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter til osten er smeltet.





karakterer:
Opskriften er vist 76669 gange,
og udskrevet 2163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-11-30 22:46:35
Smagte for meget af "mælkesovs" efter min smag