Hyrdegryde (Stegeso)

Hyrdegryde (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyrdegryde (Stegeso), billede 4 Hyrdegryde (Stegeso), billede 1 Hyrdegryde (Stegeso), billede 2 Hyrdegryde (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.mellemskært oksekød
3 storeløg
4-5 tomater
2 grønne peberfrugt
40 g.smør
 paprika
 salt
1 tsk.sennep
4 dl.bouillon
2-3 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Pil løgene og skær dem i små terninger. Kom dem og fedtstoffet i stegesoen. Bland kødet som er skåret i små terninger med tomaterne som er flået og skåret i mindre stykker. Bland strimler af peberfrugt i. Drys paprika og salt over. Rør sennep ud i bouillonen og hæld det ved. Steg retten i ca. 1 1/2 time ved 220 grader C. alm. ovn til kødet er mørt.

Jævn den færdige ret med mel og smag den til.

Serveres med kartoffelmos, ris, spaghetti eller flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 67365 gange,
og udskrevet 1286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-08 20:10:39
Har lige fået en Römertopf. Denne ret var den første jeg lavede. Super nem ret. Byttede peberfrugt ud med frosne grønne bønner og undlod smør. Til sidst da retten skulle jævnes tilsatte jeg også lige et par dråber madkulør. Meget populær hos familien og jeg serverede kartoffelmos og flutes til.

  -   2010-11-15 08:16:20
Kan man ikke servere en form for vintersalat til ?

  -   2009-01-18 15:11:14
Fantastisk ret til den travle familie. Jeg tilsætter nogle gange ekstra grøntsager som fx frosne grønne bønner og har dermed en middagsret der kun kræver kogning af en gang pasta ved siden af. Desuden udelader jeg fedtstoffet og bruger ofte dåsetomater, da de ofte smager bedre end vinterens tomater.

  -   2008-02-04 13:58:27
Rigtig dejlig ret. Nem at lave, og dejlig krydret. En rigtig vinterret.

  -   2007-06-07 17:25:00
Syntes der er lidt for meget fyld ved kødet til 4 personer, jeg ville bruge lidt mindre løg, tomater, peberfrugter og bouillon næste gang, og mon ikke at smøret kan udelades??