Culottesteg (Stegeso)
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids det fede på culotten. Gnid den med salt og læg den i stegesoen med fedtsiden opad. Steg culotten ved 250 grader C. alm. ovn i 1 - 1 1/4 time. Jævn skyen med mel, smag den til og farv med kulør.
|
|
Opskriften er vist 152720 gange,
og udskrevet 2985 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Hjørdis Johansen - 2020-12-29 17:32:45 Stik hvidløg i lommer i stegen. Krydre den med salt. Og estragon.hæld rødvin i bunden af stegefad lad det marinere natten over. Sæt stegen ind i 200gr. Varm ovn , 20 min. Til bruning, 10 min. Pr pund til ydelig stegning . Derefter pakkes stegen ind i staniol og hviler 15 min på spækbrættet. Så er den medium. Serveres med bagt/ stegt kartoffel , grønt og en god bearnaise eller rødvins sauce. Bon Appetite Annike - 2016-01-03 15:52:10 Har lige læst, at man i stedet skal lang tids stege sit kød. Skal helt sikkert prøves, da jeg også har erfaring med det bliver tørt. (max 120 g. Efter 1 time måles kerne temp, og så kan man regne ud hvor længe stegen skal have. ) husk at brune kødet inden :) Ivan - 2013-01-08 17:22:59 Og nogle fed hvidløg... conna - 2012-08-13 17:17:44 Hvad steger man culotten i? vand eller margarine? anonym - 2012-01-28 19:20:04 1-1.15 min. er for alt lang tid!! Få at opnå en kernetemp. på 58 gr. skal den max. have 45-50. min.!! Og begge låg, har været i BLØD, 30 min. før brug!! :-) PLS - 2011-12-22 10:52:22 En stegeso skal ligge i vand ca 30 min. inden den bruges, kan det være at I der synes stegen er for tør havde glemt det? Og ja, låget skal være på i ovnen. Erebus - 2011-07-12 17:44:30 Jeg er igang med og lave den nu :) og jeg har hørt at man skal ikke forvarme oven, så det prøver jeg og det kan være derfor jeres ikke bliv så god. Held og lykke med opskriften :) anonym - 2011-05-13 17:08:14 måske dumt spørgsmål - en der er ikke låg på stegesoen - vel? mvh Tenna Lars - 2010-10-03 18:26:24 Jeg giver hvalpen ret, det lyder voldsomt med den den tid og den temperatur. mosen - 2010-02-27 17:45:38 det er en helt perfekt måde at stege en culottesteg på hvalpen - 2007-01-23 21:31:06 Jeg synes kødet blev meget tørt. Stegetiden er alt for lang. Jeg havede en culotte på 1,2 kg, og jeg satte stegesoen med stegen ind i en kold ovn og gav den en time og et kvarter. Stegen fik alt for meget. Så hold øje med temperaturen løbende. Kim - 2005-01-01 01:01:01 Brug grovt peber i stedet for salt, da saltet udtørrer køddet. Salt drysses over kødet efter udskæring, eller drysses over kødet, mens det trækker i staniol. Næstvedpigen - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift. Meget saftigt kød og en stærk sky, lækkert til at lave sovs af. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne