Hindbæreddike
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Indsendt : |
|
|
Pluk forsigtigt hindbær og kasser alle bær med den mindste antydning af skimmel. Læg bærrene i en stor porcelænsskål. Oplæs sukkeret i eddiken. Hæld blandingen over bærrene. Rør godt rundt med en træske. Læg et viskestykke over og lad blandingen stå i 2 døgn.
Si nu væden gennem et stykke stof. Pres frugten, så mest muligt saft kommer med. Læg bærmassen i en skål og hæld kogende vand over, så det knapt dækker bærrene. Rør godt rundt og lad det afkøle. Si igen gennem et stykke stof. Pres godt for at få mest muligt væde ud. Bland denne væde med eddikeblandingen og smid bærmassen væk. Tilsæt nu gær og dæk skålen løst til. Lad blandingen boble løs. Når eddiken er gæret helt færdig, sies eddiken og hældes på flasker. |
|
Opskriften er vist 25599 gange,
og udskrevet 442 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2014-09-09 08:01:09 Det er vigtigt at væden/saften ikke er for varm, 20-25 grader C er passende, og så er det vigtigt at gæren ikke er for gammel. Det kan gære i et syltetøjsglas med en plastikpose over som er spændt fast med elastik. lotte - 2005-01-01 01:01:01 hjælp, eddiken bobler overhovedet ikke efter tilsætning af tørgær, hvad gør jeg? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne