Chiliolie, stærk
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie Oprindelsesland : Mexico Indsendt : |
|
|
Skær chili frugten op og fjern kernerne. Hak frugtkødet i flager og læg dem i en krukke som kan tåle kraftig varme. Fx. en stentøjskrukke.
Varm olien op i en gryde, til den ryger. Tag den straks af varmen. Lad den køle af i 3-4 minutter. Hæld den varme olie i krukken. Chiliflagerne stiger op til overfladen, men synker lidt efter lidt ned på bunden igen. Olien bliver brændende krydret næsten omgående, men vil blive endnu mere krydret i løbet af et par dage. Når olien har opnået den ønskede smag, fjernes chilistykkerne. Olien kan holde sig i månedsvis på et køligt sted. |
|
Opskriften er vist 33881 gange,
og udskrevet 604 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer lene - 2024-09-25 16:22:40 hvordan sylter man chili i olie, det er chilien der efterspørges ikke kun olie MDaugaard - 2012-10-27 17:56:43 Til næstved: Solsikkeolie eller rapsolie fungerer helt fint. Bare det ikke er en olie med for meget smag. Evt. kan man blande 80% solsikkeolie med 20% olivenolie. Det vigtigste er at chilierne bliver varmet godt igennem så man undgår botulisme. Næsted - 2011-08-17 14:42:28 Kan man bruge solsikkeolie? Helsinge - 2009-09-14 21:13:33 Rigtig god - men meget stærk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne