Chili - appelsin olie
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt : |
|
|
Appelsiner vaskes og skrællen skrælles tyndt af og hakkes fint.
Alle ingredienser kommes op i en gryde (min. 2 liter med høje sider) Opvarmes ved jævn varme indtil det bobler (skru ned hvis bobler bliver kraftige). Hvis man har et sukkertermometer skal det vise 110-120 grader. Lad det simre i 15 min. Rør jævnligt. Lad olien køle af i gryden og hæld den på et grundigt rengjort glas med tætsluttende låg. Olien skal trække i 1 døgn inden anvendelse, og holder sig mindst 1 år. Opbevares ved stuetemperatur. Tips: Olien er nem at lave, har en lang holdbarhed og stor anvendelighed. Olien er velegnet til marinader, grillning, wokretter, og dressinger. "Bundfaldet" er velegnet til farsretter og gryderetter. De gærede sorte bønner fås hos kinesiske dagligvarebutikker. Chilimængden kan justeres efter ønske. |
|
Opskriften er vist 19290 gange,
og udskrevet 261 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Eva - 2010-01-30 15:38:29 Jeg lunede olien forsigtigt, men der skete det, at chilien forkullede, og det endte med at lugte forfærdeligt. Hvordan holder man temparaturen nede uden termometer...? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne