Æbletærte med Calvadossovs

Æbletærte med Calvadossovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 udrullet rund plade smørdej 32 cm. i diameter
 
2-3 spsk.valnødder
3 syrlige æbler
2 spsk.sukker
2 spsk.smør eller margarine
 flormelis
 citronmelisse
 
 Calvados sovs:
1 dl.piskefløde
3 dl.kold vanillesovs
2-3 spsk.calvados
 
Opskrift:
Læg smørdejspladen på bagepapir på en plade. Pensl 1 cm. af kanten med vand og buk derefter kanten op, så den bliver dobbelt. Hak valnødderne groft.

Sræl æblerne og del hvert æble i 4 både. Fjern kernehuset og skær bådene i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et tæt lag på smørdejen og drys med sukker.

Smelt fedtstoffet og dryp det over æblerne. Bag tærten ved 225 grader i ca. 20 minutter til dejen har fået farve og æblerne er blevet bløde.

Pisk fløden let, bland den med vaniljesovsen og rør calvados i. Pudr tærten med flormelis, pynt med citronmelisse og server tærten med calvadossovsen.

Serveres afkølet men ikke kold.





karakterer:
Opskriften er vist 8900 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-08-31 22:46:24
vaniliesovs??? :S