Mandeltærte på Norsk facon
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : |
|
|
Rør fedtstof og sukker luftigt.
Pisk ægget sammen, tag 1 spsk. fra til pensling og hæld resten i dejen.
Rør godt rundt og tilsæt melet lidt ad gangen.
Arbejd det godt ind, men ikke mere end nødvendigt.
Tryk 2/3 af dejen ud i en form, 22 cm. i diameter, gerne med løs kant.
Lad den gå et par cm. op ad kanten.
Læg resten af dejen koldt.
Rør fedtstof og sukker sammen til fyldet og kom vanillesukker i.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør det til en luftig dej.
Skold og smut mandlerne.
Tør dem i køkkenrulle og mal dem i en kværn.
Riv skallen på appelsinen, hak den syltede appelsinskal og bland det hele i dejen sammen med mandlerne.
Hæld fyldet i dejen og bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter.
Rul resten af dejen ud på et melet bord og skær remser ud, ca 1 cm. brede.
Tag kagen ud af ovnen og læg remserne på kagen i rudemønster.
Pensl dejen med resten af det sammenpiskede æg og bag kagen i yderligere ca. 30 minutter.
Lad kagen køle, fjern kanten og lad kagen få stuetemperatur.
Sigt flormelis over og server.
|
|
Opskriften er vist 7378 gange,
og udskrevet 158 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne