Valnøddetærte med ingefær og kiwi

Valnøddetærte med ingefær og kiwi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 æggehvider
1.25 dl.sukker
50 g.Valnøddekerner
60 g.mørk chokolade
 
 Til formen:
 smør eller margarine
 
4 dl.piskefløde
5-6 kiwi
40 g.frisk ingefær
1 dl.portvin eller madeira
 
 Karamel:
0.75 dl.sukker
50 g.valnøddekerner
 olie
 
Opskrift:
Pisk æggehviderne til hårdt skum og tilsæt sukkeret lidt ad gangen mod slutningen. Hak valnødder og chokolade og bland det i skummet. Smør en springform, ca. 24 cd. I diameter, bred dejen ud og bag den ved 225 grader i 25 minutter. Tag bunden ud og vend den ud. Pisk fløden til skum. Hæld sukkeret til karamellen i en tør stegepande og smelt det over svag varme. Tilsæt valnøddekernerne når sukkeret er lysebrunt og vend dem et par minutter. Hæld massen ud på en olieret plade eller bord og lad den stivne. Hak karamellen i en køkkenmaskine. Tag 2-3 spsk. fra til pynt og bland resten i flødeskummet. Bred skummet på tærtebunden og jævn det lidt. Drys resten af karamellen over og stil tærten koldt. Skræl kiwierne og skær dem i skiver. Skræl ingefæren og skær den i fine strimler eller riv den. Bland ingefær med portvin og hæld blandingen over kiviskiverne. Skær tærten i stykker, læg dem på portionstallerkner og fordel kiwiskiverne ved siden af.

Tips:

I stedet for frisk ingefær kan du bruge syltet, men tørret ingefær giver derimod ikke samme fine smag.





karakterer:
Opskriften er vist 9260 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu