Valnøddetærte med ingefær og kiwi
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æggehviderne til hårdt skum og tilsæt sukkeret lidt ad gangen mod slutningen.
Hak valnødder og chokolade og bland det i skummet.
Smør en springform, ca. 24 cd. I diameter, bred dejen ud og bag den ved 225 grader i 25 minutter.
Tag bunden ud og vend den ud.
Pisk fløden til skum.
Hæld sukkeret til karamellen i en tør stegepande og smelt det over svag varme.
Tilsæt valnøddekernerne når sukkeret er lysebrunt og vend dem et par minutter.
Hæld massen ud på en olieret plade eller bord og lad den stivne.
Hak karamellen i en køkkenmaskine.
Tag 2-3 spsk. fra til pynt og bland resten i flødeskummet.
Bred skummet på tærtebunden og jævn det lidt.
Drys resten af karamellen over og stil tærten koldt.
Skræl kiwierne og skær dem i skiver.
Skræl ingefæren og skær den i fine strimler eller riv den.
Bland ingefær med portvin og hæld blandingen over kiviskiverne.
Skær tærten i stykker, læg dem på portionstallerkner og fordel kiwiskiverne ved siden af.
Tips: I stedet for frisk ingefær kan du bruge syltet, men tørret ingefær giver derimod ikke samme fine smag. |
|
Opskriften er vist 9256 gange,
og udskrevet 193 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne