Toscapie

Toscapie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.hvedemel
75 g.smør eller margarine
1 æggeblomme
2 spsk.sukker
1-2 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
200 g.mandler
100 g.hasselnødder
2 dl.sukker
2 spsk.sirup
100 g.smør eller margarine
2 spsk.hvedemel
2 spsk.mælk
 
Opskrift:
Bland mel og fedtstof til en grynet masse i en køkkenmaskine eller med en gaffel i en skål. Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen. Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile koldt under folie i mindst 30 minutter.

Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 minutter. Skyl dem med koldt vand i et dørslag. Smut dem og lad dem køle på køkkenrulle. Rist dem på en plade ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Rist hasselnødderne i en bradepande i ca. 8 minutter og gnid dem i hænderne så skallerne går af.

Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca. 22 cm. i diameter. Form en bølget kant op ad formens kant. Lad den hvile i 10 minutter og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Bland sukker, sirup, fedtstof, mel og mælk i en gryde. Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge. Kom mandler og nødder i formen og hæld tascadejen over. Bag pien ved 200 grader ti den er gylden, 15-20 minutter.

Serveres kold med flødeskum evt. smagt til med cognac.





karakterer:
Opskriften er vist 6336 gange,
og udskrevet 150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
den bedste kage nogensinde