Lemon meringue pie
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smør og mel sammen til en grynet masse, evt. med en elpisker.
Tilsæt vand og rør det til en smidig dej.
Lad det hvile koldt et øjeblik.
Rul dejen ud så den kan dække formens bund og kanter. Læg den hurtigt over i formen. Tryk dejen til i bunden og op ad kanterne. Prik dejen i bunden med en gaffel og forbag den ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Lad den afkøle. Bland alle ingredienserne til citroncremen i en rustfri kasserolle. Lad det koge op under omrøring. Hæld den varme creme i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i. Bred marengsen over pien. Bag den ved 150 grader C. alm. ovn i ca 10 minutter til marengsen har fået farve. |
|
Opskriften er vist 75374 gange,
og udskrevet 1421 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (26 stemmer) |
|
Kommentarer ur - 2018-02-11 13:28:14 forstår ikke helt det med den rustfri kasserolle. er alle kasseroller ikke det? ur - 2018-02-11 13:24:12 som navnet antyder er det også en fransk kage (måske har de stjålet den fra englænderne :)). kan købes overalt som små tærter hernede Tove - 2014-08-24 09:08:31 Skal der så meget vand i cremen ? ... - 2013-01-04 20:07:43 Vær opmærksom på, at æggehviderne skal være pisket helt hårde før du hælder sukkeret i. Ellers bliver marengsmassen bare helt flydende:p Jette - 2012-03-15 19:47:23 Det undrer mig, at der står ukendt oprindelseland, da det er en meget engelsk opskrift, som alle engelske husmødre kender og anvender. En rigtig dejlig, nem og frisk dessert! Per - 2011-11-26 11:31:33 Vi bagte den 40 minutter før den fik farve, men marengsen blev ikke rigtig sprød, skal den det? anonym - 2011-06-30 11:44:55 du mangler små vigtige detaljer. som fx. konsistensen af citron cremen og om man kan skaære kagen med det samme eller om den skal stå i køleskad og hvor lang tid... Laura - 2011-05-04 18:56:47 Lækker kage, nem at lave. Vil dog tilføje at man ikke skal blive bekymret over den MEGET flydende creme - Den bliver fast!!! derudover måtte jeg bage den lidt længere før marengsen fik den helt rigtige farve. anonym - 2010-02-15 18:27:46 <<<DEN ER BARE GOD!! DET KAN JEG LOVE FOR HILSEN KURT MELGAARD anonym - 2005-01-01 01:01:01 Lækker lækker lækker....var meget overrasket over at finde en opskrift på lige præcis denne kage..som jeg ellers ik har smagt i over 15 år! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne