Dansk lammesteg (Stegeso)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Spæk lammekødet med persille og gnid det med salt og peber. Læg smørklatter på. Læg den i stegesoen. Hæld 2 1/2 dl. vand ved.
Lammestegen stilles i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 time. Tilsæt resten af vandet, jævn saucen og smag den til. Serveres med agurkesalat og kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 64273 gange,
og udskrevet 1171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2010-06-26 17:50:01 Vi udbenede boven som Peter anbefaler, det er nemmere at skære nogle pæne skiver, men det var faktisk også nødvendigt for at det kunne være i stejesoen. Peter Thygesen - 2009-04-09 12:02:02 Det kan anbefales at udbene boven og så fylde den med persille, krydre med salt og peber og brune den godt og derefter barissere den færdig i lammefond: Del det udbenede bovblad i et par stykker - brun det godt sammen med evt afpuds samt lidt gulerod, løg, persillestilke og hel peber. Lad simre i et par timer, inden fonden bruges til at braissere boven i. Når kødet er færdig jævnes fonden, kogges igennem, tilsmages og sigtes. Serveres med nye kartofler, nylavet agurkesalat og gerne rababerkompot. elmen - 2005-01-01 01:01:01 der burde være mere grønt med i soen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne