Asparges med havesyre
Hovedingrediens : Rodfrugter - Asparges, grønne og hvide Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl og skræl aspargesene. Skær den træede del af. Skær begge typer asparges i 3 cm lange stykker. Kom 1½ l vand tilsat 1 tsk. salt, sukker og smør i en gryde og lad det koge op. Kom de hvide asparges i og kog dem ca. 15 min. De sidste 5 min. koges grønne asparges med.
Giv tomaterne et kryds i toppen og læg dem i spilkogende vand og kog dem ca. 15 sekunder. Læg dem herefter straks i isvand. Pil skindet af og fjern stilken. Skær tomaterne i halve, pil kerner ud og skær i kvarte. Skyl og pluk hovedsalaten. Læg salatbladene i skål eller på tallerken. Læg herpå tomat og asparges. Rør citronsaften med salt og peber. Tilsæt under piskning og i en tynd stråle majsolien. Skyl krydderurterne og pluk bladene fra stilkene. Skær havesyren i fine strimler og fin hak krydderurterne. Pisk krydderurterne i marinaden og hæld denne over asparges og tomater. |
|
Opskriften er vist 19170 gange,
og udskrevet 191 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-05-06 18:53:21 De hvide asparges skrælles og den nederste træde del brækkes af, de grønne asparges skal kun have skåret den træde del af. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne