Råcreme

Råcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessert tilbehør

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Råcreme, billede 4 Råcreme, billede 1 Råcreme, billede 2 Råcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pisk æggeblommer og flormelis tykt og skummende. Skrab kornene af den flækkede vanillestang og kom dem i. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen umiddelbart før servering.

Råcremen kan smages til med citron- eller appelsinsaft, hedvin, likør eller spiritus.

Tips:

En mindre "fed" råcreme kan laves af 4 æggeblommer og halvt ymer og halvt piskefløde. Opskriften i øvrigt er uændret.





Beskrivelse:

Opskrift på råcreme - så let er det

Råcreme er den ideelle følgesvend til alverdens frugtdesserter. Cremen smager godt, og du kan nemt lave din egen hjemmelavet råcreme, som kun består af få ingredienser. Det eneste som skal i, er æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og fløde. Det er vigtigt at piske cremen godt stiv, når du laver hjemmelavet råcreme, da en blød eller flydende creme ikke egner sig særlig godt til at hælde oven på desserter eller til at smøre mellem lagene på en lagkage.

Pift din råcreme op

Selvom råcremen smager godt, som den er, kan du sagtens pifte den op med lidt citron- eller appelsinsaft. Du kan også gå skridtet videre og tilføje et par dråber hedvin, likør eller spiritus, hvis du skal servere desserten for et voksent publikum.

Server råcremen til frugtsalat, også kaldet abemad, som særligt børn er vilde med. Cremen smager også godt i lagkager eller som topping på desserter, som indeholder frugtmos.

karakterer:
Opskriften er vist 1234818 gange,
og udskrevet 11466 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (261 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4348 (1035 kcal)
KJ pr. Pers. 1087 (258 kcal)
Vægt ialt 296 gram
Vægt pr. Pers. 74 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1469 KJ (349 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 34.4 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-18 13:03:04
Kom råcremen i fryseren i 24 timer så det bliver til is( det smager godt som is). Kom lidt hakket chokolade i, eller noget kakao pulver. Så smager det fantastisk

  -   2017-05-12 13:53:31
Har lavet det til i aften, og den smager super

  -   2016-12-13 00:03:25
Jeg vil anbefale 3 æggeblommer, og kun 2 dl piske!

  -   2016-11-12 15:48:33
Nemme opskrifter. Dejligt at man kan ændre antal af personer så man kan finde ud af hvad mængder man skal bruge

  -   2016-05-14 15:22:21
Må sige, det er rigtig let og velsmagende. Kom en anelse Cointreau i. ( kun til voksne) det klæder den.

  -   2015-12-27 22:05:01
Smager helt forrygende. Nem at lave, min datter på 7 år stod for råcremen.

  -   2014-04-01 12:42:05
Skal den ikke i fryseren?

  -   2013-11-08 19:39:37
den er super god jeg eælsker den !!!!!!!!! den er god til vandbaggelser

  -   2013-05-01 23:08:02
super lækker creme

  -   2008-06-21 17:12:23
rigtig god opskirft og superlækkert sammen med friskt frugt! go' appetit :)

  -   2007-11-08 14:28:33
Det er ikke så godt at bruge det dagen efter.. Æggene lægger sig på bunden, og fløden kan blive lidt sur i det...!

  -   2007-03-23 17:54:24
Uhmm det er utrolig godt

  -   2007-02-08 18:36:12
JA.....HVIS DET ER PÅ KØL

  -   2006-12-30 12:47:30
Kan/Må man lave det dagen før det skal bruges?