Lammekølle i rødvin (Stegeso)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Bland vinaigre med salt, peber, laurbærblad og nellike og bring det i kog. Tilsæt enebær, rødvin og lidt citronskal. Læg lammekøllen i den afkølede marinade. Den skal ligge på et køligt sted i 4 døgn. Vend den nu og da.
Tør den godt og spæk den spækket. Læg den i stegesoen. Hæld et par kopper marinade over. Kom de findelte tomater sammen med finthakkede løg og gulerødder. Lad køllen steg i ca. 2 timer ved 250 grader. De næsten udkogte grønsager skal blive i saucen når der jævnes med fløde, mel og smør. Serveres med waldorf salat og kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 25651 gange,
og udskrevet 564 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Jorun E - 2007-10-27 07:35:41 Denne må jeg prøve lyder dejligt E. M. Gindrup - 2005-01-01 01:01:01 Fulgte opskriften til marinaden nøje til en 2,700 kg lammekølle.Kom ca 2dl marinade i stegesoen, 1 dl havde været nok da der blev rigeligt væde til sovs. Blendede væde og grønsager, kom lidt fløde i men ingen jævning. J. Sandvad - 2005-01-01 01:01:01 Skar mængden af vinaigre ned til 2 dl, det blev stadig for surt - sødede sovsen med sukker og rigsgele, men det blev stadig kun nogenlunde. Kødet fik for meget (ca 1 1/2 kg kød uden ben) Det skulle nok have været sat i en kold ovn. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne