Lammeryg med persille og hvidløg 02

Lammeryg med persille og hvidløg 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.dobbelt lammeryg
1 bdt.persille
2 fedhvidløg
1 tsk.salt
 groftkværnet peber
3 dl.bouillon
1 løg
1 laurbærblad
2 kviste timian
1-2 majsstivelse
 
Opskrift:
Lammeryggens fedtlag ridses med en skarp kniv. persillen nippes i små buketter, hvidløgsfeddene skæres i skiver.

Med en skarp kniv stikkes små lommer ind langs ryggens fedtlag og ben. Lommerne fyldes med hvidløg og persille.

Kødet gnides med salt og peber og lægges i en bradepande. Brunes ca. 15. min ved 225 grader.

Bouillon, løg skåret i både, laurbærblade og timian kommes ved, og varmen dæmpes til 160 grader. vidersteger 3/4 - 1 time afhængig af, hvor rosa kødet ønskes. Et stegetermometer skal vise 65-68 grader inde midt i fileten.

Stegen tages ud og pakkes i alufolie ca. 20 min.

Skyen sies ned i en gryde og skummes for fedt. Skyen varmes igennem og jævnes med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Saucen smages til med salt og peber.

Fileterne skæres fra ryg- og ribben og skæres i pæne skrå skiver, der evt. lægges tilbage på benene. Mørbraderne på undersiden af ryggen skæres i skiver.

Serveres med Små persillekartofler, bønner og champignon, evt. agurkesalat eller rabarberkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 16432 gange,
og udskrevet 852 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu