Gripsholmskage
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
|
|
Hak mel, fedtstof, sukker og æg sammen, enten i hånden eller maskinen. Læg dejen på et melet bord og arbejd den jævn og fin med melede hænder. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen føles løs. Rul 2/3 af dejen ud til en rund kagebund og læg den i bunden af en springform, ca. 22 cm i diameter. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca. 10 min. Kom fedtstoffet til fyldet i en tykbundet kasserolle og tilsæt fløde, sirup, honning og mandler. Varm det hele under omrøring og lad mandeldejen koge et par min. Klem resten af dejen ud langs formens kant, lidt tykkere forneden lidt tyndere for oven. Hæld mandeldejen i formen og bag kagen i 20-25 min til den er fin gylden. Lad kagen køle 5-10 min inden du tager den ud af formen.
Tips: Smelt lidt mørk chokolade og pensl en 2 cm bred kant på kagen. Lad chokoladen stivne og dekorér den derefter med flødeskum og jordbær. |
|
Opskriften er vist 5672 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne