Tusindbladstærte

Tusindbladstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3 butterdejsplader
 
 Fyld:
3 æggeblommer
3 spsk.sukker
2 spsk.maizenamel
5 dl.fløde
2 tsk.vanillesukker
1.5 dl.abrikosmos
 
 Pynt:
 Flormelis
 henkogte abrikoser
 
Opskrift:
Optø butterdejspladerne og rul hver plade meget tyndt ud - pladen skal være så stor, at der kan skæres en dejplade på størrelse med en spisetallerken. Prik hver dejplade med en gaffel, så buler de ikke så meget under bagning. Bag ved 225 grader i 10-15 min, eller til de er gyldne og sprøde. Lad dem svale på en bagerist. Creme: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk maizenamelet i. Bring fløden i kog. Hæld den i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet, men der piskes. Tag gryden af varmen og rør vanillen i. Lad cremen svale. Fordel først abrikosmos på de to butterdejsplader, derefter creme. Læg bundene sammen. På øverste bund drysses sigtet flormelis. Pynt med henkogt abrikoser skåret i smalle både.





karakterer:
Opskriften er vist 6660 gange,
og udskrevet 108 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Totalt lækkert, hvis du selv henkoger økologiske abrikoser