Æblemarengs
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
I bunden af et ildfast fad anbringer du en lagkagebund, evt. købt og skåret til efter fadet. Kagen fugtes med lidt saft eller vin, herpå lægges 6 æbler, der er halveret og kogt i en sukkerlage af
: 3 dl. vand, 100 g sukker og lidt revet citronskal. De halve æbler uden kernehus koger få minutter møre i sukkerlagen og lægges med den runde side opad på kagebunden ( der kan vædes med sukkerlagen ). Herover marengsdejen: Du pisker æggehviderne meget stive, og heri blandes eddiken og halvdelen af sukkeret, og dette piskes godt – sejt – i nogle minutter, hvorefter du let med en ske vender resten af sukkeret i marengsen – endelig ikke piske mere. Nu er dejen fin og stiv og fordeles over æblerne. Lidt mandelsnitter kan drysses over. Bager i ovnen på en rist på nederste rille i 10 min., ved 225° |
|
Opskriften er vist 15078 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne