Æble-tærte som i Alsace

Æble-tærte som i Alsace, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
100 g.smør
15 g.sukker
1 knsp.salt
 
 Fyld:
4 æbler
3 dl.mælk
4 æg
100 g.sukker
1 vaniljestang
 
Opskrift:
Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og tryk sammen med fingrene til dejen klumper - varme hænder bliver leet for meget for den. Tilføj salt og sukker. Tilsæt op til 2 dl vand, lidt ad gangen, til konsistensen tillader udrulning. Dejen kan godt holde sig fugtig. Smelt smørret ved lav varme. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Svits dem let i smørret til de er bløde – fem minutter.

Bred tærtedejen ud i formen og tryk den op langs siderne. Fordel æblerne ovenpå.

Varm mælken op til kogepunktet. Pisk æggene med sukkeret og kom mælken i. Kløv vaniljestangen og kom den i. Hæld blandingen ud over tærten, til den står op langs randen og bag i den forvarmede on ved 180° i ca. Fyrre minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 12607 gange,
og udskrevet 345 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-13 11:32:03
Udmærket æbletærte. Ikke for sød. Jeg puttede sød i dejen, men sukker i fyldet. Det kunne se ud til, at den ikke var bagt igennem efter den angivne bagetid, men extra 10-12 min. sikrede, at den var bagt. Fin smag - kan anbefales.

  -   2005-01-01 01:01:01
100