Æble-tærte som i Alsace
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og tryk sammen med fingrene til dejen klumper - varme hænder bliver leet for meget for den. Tilføj salt og sukker. Tilsæt op til 2 dl vand, lidt ad gangen, til konsistensen tillader udrulning. Dejen kan godt holde sig fugtig. Smelt smørret ved lav varme. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Svits dem let i smørret til de er bløde – fem minutter.
Bred tærtedejen ud i formen og tryk den op langs siderne. Fordel æblerne ovenpå. Varm mælken op til kogepunktet. Pisk æggene med sukkeret og kom mælken i. Kløv vaniljestangen og kom den i. Hæld blandingen ud over tærten, til den står op langs randen og bag i den forvarmede on ved 180° i ca. Fyrre minutter. |
|
Opskriften er vist 12649 gange,
og udskrevet 345 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anni grøndahl - 2009-01-13 11:32:03 Udmærket æbletærte. Ikke for sød. Jeg puttede sød i dejen, men sukker i fyldet. Det kunne se ud til, at den ikke var bagt igennem efter den angivne bagetid, men extra 10-12 min. sikrede, at den var bagt. Fin smag - kan anbefales. anonym - 2005-01-01 01:01:01 100 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne